Blog Image

Fogsminde I-kuld

Alle hvalpeejere kan oprette indlæg og uploade billeder om deres beauceron.

I kuldet er:
Fogsminde Icarus (Christina)
Fogsminde Ici-Bas (John)
Fogsminde Iwaz Ibb kaldet Ibbz (Maria og Janne)
Fogsminde Idelle Inge-Lise, kaldet Mignon (Birgit og Tommy)
Fogsminde Idun (Sonja og Jørgen)
Fogsminde Isis (Ylva)
Fogsminde Iris (Anna Marie)
Fogsminde Ippy (Pia og Phillipe)
Fogsminde Isla (Anette og Charles)
F-kuldet
Anette Baumann med Fogsminde Fellon final

Kenneltræf

Hvalpeliv Posted on Thu, July 30, 2015 19:10:37

Efter nogle travle uger er der blevet tid til at fortælle lidt om vores hyggelige træf hos Anna Marie. Der var jo desværre en del frafald af forskellige meget uheldige årsager og en meget heldig smiley en ny lille verdensborger på vej i Sverige. Tommy og jeg ankom fredag aften ca. 20:30 hos Anna Marie og Mignon og Iris hilste fint på hinanden, vi havde været meget spændte på, hvordan det mon ville spænde af, det er jo blevet unghunde og det var et år siden, de havde set hinanden, men de kom lynhurtigt i legehumør og styrtede rundt efter hinanden i haven. Vi tobenede gik så lige ind lidt tid hos Anna Marie og hyggesnakkede, før vi gik tidligt i seng efter en lang dag – havde hjulpet vores datter med flytning fra kl 8 om morgenen og til en time før vi skulle køre til Jylland smiley. Næste dag kom John sammen med Ici-Bas og også han faldt lynhurtigt ind i søskendeflokken igen, dog steg interessen for Iris i løbet af dagen, da hun var kommet i løbetid. Hun udviste ikke interesse for den leg de første timer, men så begyndte damen at flytte hale, så for Ici-Bas’ skyld og for ikke at risikere noget, blev Iris lukket ind i løbegården. I mellemtiden var også Jørgen kommet med Idun, hun følte lige det var lidt voldsomt med de 3 sammenspiste søskende lige da hun ankom, men hun faldt også hurtigt ind i flokken og legede med.efter en hyggelig frokost og en kop kaffe, var Jørgen nødt til at køre igen, da både han og Sonja skulle til hver deres runde fødselsdag. Resten af dagen gik faktisk mest med at sidde og snakke om vores dejlige hunde og hvad de sådan oplever i hverdagen, mens hundene legede eller var meget optaget af Anna Maries ænder og geden, specielt Ici-Bas var meget fascineret af geden.
Om aftenen hyggede vi så med vores medbragte kød og Anna Maries gode kartoffelsalater, blandet salat og efterfølgende rabarberkage og jordbær til John fra haven, hold hvor var de gode, Tommy blev helt nostalgisk – de smagte som i morfars have smiley. Søndag var vi desværre nødt til at køre tidligt hjem efter morgenkaffen, da vi desværre havde glemt Tommys øjendråber, som han skulle ha’ 3 gange om dagen, da han lige ugen før var blevet opereret for grå stær, ja den weekend skulle altså bare ikke være som planlagt, men den blev rigtig hyggelig alligevel og dejligt at se, at alle hundene stadig havde nogle dejlige temperamenter og enedes fint. Mor og mormor var også søde og lige så kælne som sidste år, mormor tog fast standplads ved bordet hos skiftevis den ene og den anden, for at blive kælet med og der skulle de unge lømler ikke blande sig, så fik de lige et lille brum “Hold jer væk, det er min plads”
Tusind tak til Anna Marie for en hyggelig weekend.

Nu er det så snart slut med ferie fra træning, vi starter igen i midten af august henholdsvis på BKG1 og i vores lille afdeling af den gamle Briardklub, så ser vi hvordan det spænder af og håber at vi kan slippe for diverse skader på to- eller firbenede.

Ha’ det godt til næste gang vi høres/skrives ved.Kenneltræf

Hvalpeliv Posted on Mon, June 15, 2015 10:20:23

Kære alle Fogsmindeejere smileyAf helbredsmæssige årsager, magter jeg ikke 2 hvalpetræf i år, jeg beklager og forklarer i mail. tiden er gået, mens jeg har håbet på en bedring, så jeg er sent ude med invitationer – jeg håber det er muligt for jer at deltage i kenneltræf på Fogsminde (10.) 11.-12. juli, efter samme koncept som sidste år. I vil snarest modtage mail med invitationen.
Det er så flot, at både Isis og Ici-Bas er HD/ED fotograferet, begge med HD B og ED 0, og både Isla og Mignon har gennemgået mentalbeskrivelse med vældig flotte bedømmelser. Iris er bagefter, jeg håber vi når det i efteråret, om jeg får det bedre, men har deltaget i endnu en udstilling og Iris er nu juniorchampion og har 3 almindelige certifikater, skarp forfulgt af Mignon der også har 3 certifikater men mangler det sidste til at blive juniorchampion.
Vi træner stadig mantrail, men er gået tilbage til indlæringstræning igen, da jeg desværre har fået lært hende at søge luftfært ved for mange søg på kørestolsbruger, så tilbage til basis igen 🙂 Ikuldets mor Fleur er tæt på løbetid, fremstår nu i ‘bikini’, og er påtænkt parret med en vidunderlig hanhund som jeg håber når at få det sidste på plads med avlsanbefalingerne, udstilling, HD/ED og mentalbeskrivelse, inden hun er klar……jeg tror det bliver ca. til kenneltræffet smileyValpträff

Hvalpeliv Posted on Fri, June 12, 2015 10:27:54

Hej alla,
För ett år sedan talade vi om att ha nästa träff i Sverige. Blir det något? Där eller någon annan plats?
Ici-Bas har det bra. Han har varit 10 dagar på hundpensionat och fick beröm för sin mognad och utstrålning 🙂 !
Måste säga att han är en underbar hund. Går in i nya flockar med en självklar pondus, anpassar sin lek med andra hundar efter deras förmågor; valpar, små hundar eller stora mastiffer, är social med alla, och har ett tålamod som få. Funderar på att testa honom som terapi-hund…
Bästa hälsningar
John F.lidt nyt fra Mignon

Hvalpeliv Posted on Mon, May 25, 2015 21:24:08

Så må det være på tide at der kommer lidt liv i nyt fra vores I-kuld, så nu starter jeg (Birgit) og håber, at der er flere, der følger efter med nyt fra jeres dejlige hunde.

Siden sidst er det ikke blevet til så meget træning med Mignon. Da jeg igen kunne gå med hende efter min forstuvning, ja så gik der ikke lang tid, så blev jeg i det våde vejr “nedlagt” af tre store hunde – en Cane Corso, en Rottweiler og en Engelsk Stafforshire og muligvis også Mignon – det resulterede i et forvredet knæ (som jeg stadig mærker en del til) og et brækket håndled ØV ØV ØV smileysmiley så resten af den træningssæson var udelukket, ikke det bedste tidspunkt for så ung en hund. Da så mine trængsler var overstået, ja så kom turen til Mignon, hun havde leget med en 10 måneder gammel Grand Danois tæve og det gik ind imellem voldsomt til, som det nu kan med unge hunde
om aftenen haltede hun og dagen efter var det værre, så en tur til dyrlægen, som ligesom vi selv også mente at det var en kraftig forstrækning, så hun fik noget smertestillende, men øv dagen efter var der en bule på hendes ene forpote, så en tur til dyrlægen igen, der så røntgenfotograferede hende og det viste sig at den ene klo var flækket, du kunne ikke umiddelbart se det og den sad fast, så dyrlægen valgte at give hende antibiotika og så håbe, men dagen efter var poten dobbelt så stor af betændelse, så nok engang til dyrlægen, som så alligevel måtte operere kloen væk, herefter 6 uger med sok og støvler og daglig aftørring med Klorhexidin – husk altid at ha’ det i huset, når man har hund, det kan forhindre mangen en gang infektion i diverse sår – og så pæne gåture i snor, så der ikke blev for meget hoppen og springen, efter første omgang antibiotika måtte hun ha’ nok en tur med noget stærkere og det hjalp heldigvis. Når det nu skulle være, så kom hun også i løbetid, så snoren skulle jo være på alligevel. Jeg havde forberedt mig og købt løbetidsbukser til hende (vi har lyse gulvtæpper i hele huset) men hun var så flink til at holde sig selv ren, så det blev kun til én dag med bukser på – forøvrigt var hun virkelig flink til både at beholde sok, støvler og bukser på, hun prøvede ikke på noget tidspunkt at få det af – dygtig pige smiley i det hele taget så virker det som om de uger i snor og med tæt kontakt til mig på turene har været rigtig godt, om det er det eller alderen, hun er blevet rigtig god til at holde øje med mig når hun er fri og hun vender sig om og kigger for at få lov til at løbe ud og hilse på nye hunde, det er kun hvis det er en af de rigtigt gode legekammerater hun ser i horisonten, at naturen af og til går over optugtelsen og så drøner hun ned til dem.

Vi er så begyndt på vores forårstræning i Briard-regi igen, det går også godt, meeeen hun kan godt blive stædig, når der er noget hun ikke lige har lyst til nu. I tirsdags måtte jeg 2 gange stå og kigge hende dybt i øjnene efter en sit-kommando, jeg skulle lave et felt og hun skulle sidde og vente, hun rejste sig 3 gange og jeg måtte kigge hende 2-3 minutter i øjnene før hun gav sig og satte sig og efter 3. gangs stirren hinanden i øjnene veg hun med øjnene og denne gang blev hun siddende og var forøvrigt en engel resten af aftenen. Her er en øvelse, der er rigtig god for bagpartiet og hundens styring af samme, de skal stå med forbenene på den store spand og så langsomt gå rundt om den med bagbenene (det var for øvrigt en øvelse, fysioterapeuten gav vores gamle hund, da han havde fået en blodprop i ryggen og skulle trænes op) bagefter skal vores “små” hunde op og sidde i spanden.
i baggrunden går vores “onde” træner og lægger godbidder i nogle madskåle, ved siden af er der 3 kegler med et par meter imellem, hundene skal så komme mod os og ved hver kegle stoppe, når de får en stillingskommando, og de skal selvfølgelig ignorere de lækre godbidder i madskålene – hvad de mennesker dog finder på. Vi er 8 hunde, der træner, vi træner ikke konkurrencetræning, men lidt af hvert, enkelte agility ting, hoola-ringe, touch-puder og bolde, apport og selvfølgelig også lydighed. Vores træner har også 3 agilityhold om mandagen og det er min mening at starte med Mignon, når de nye hold starter i juli, hvor jeg regner med at kloen er fin nok til at vi kan gøre det.

I april var Mignon så nok engang udstillet, denne gang ved DKK’s udstilling i Roskilde, og hun klarede sig lige så fint som sidst: CK 1 BTK CERT BIR og Kvalificeret til Cruft, så jeg og handleren Flemming var stolte begge to smiley ja og selvfølgelig også Annamarie smiley

Da Annamarie ikke har mulighed for lige nu at arrangere Mentalbeskrivelse og da vi i hundekredse har hørt, at det er svært at få nok hjælpere til beskrivelserne i øjeblikket, så har Tommy og jeg valgt at takke ja til en plads her i Kreds 1, så Mignon skal til mentalbeskrivelse den 7. juni og vi er virkelig spændte. Mignon er en forsigtig hund, men samtidig også meget nysgerrig og årvågen, så når hun af og til bliver forskrækket over noget, så løber hun væk, men er meget hurtig til at komme tilbage og undersøge, hvad det var. men jeg er spændt på om hun løber langt væk, før hun evt. kommer tilbage, men jeg ved af erfaring fra de andre hunde, vi har været til mentalbeskrivelse med, at man tit tror man ved, hvordan hunden vil reagere og så bliver man alligevel overrasket, nogen gang positivt og andre gange det modsatte, men så kan man måske se, hvad man evt. skal arbejde med med sin hund for at støtte den.

Mignon er stadig venlig og rar ved andre hunde og leger med mange – store og små – men jeg kan mærke, at hun kan blive skarpere ind imellem og så stopper jeg hende, for det er nu, det skal stoppes, så hun stadig kan omgås alle og ikke tro, at hun skal bestemme, men det går også fint med at stoppe hende, hvis jeg synes det bliver for voldsomt.

Nå, nu vil jeg slutte, så kan jeg jo vende tilbage og fortælle hvordan mentalbeskrivelsen går og jeg håber at høre lidt fra jer andre, hvordan går det med jeres hunde og hvor høje er de blevet smiley

Mignon måler nu 67-68 cm og vejer ca. 35 kg

smileysmileysmileysmileyIdun

Hvalpeliv Posted on Sat, January 31, 2015 18:03:35

Hej
Det er ved at være et stykke tid siden, der er kommet nyt fra Idun, så her kommer der lidt nyt.
Idun var til sikker lydigheds prøve i december, hvor vi bestod(ikke så flot som andre i I-kuldet), prøven er bygget lidt anderledes op.
Da jeg er tidligere A-hundeføre i DCH, er Idun født B-hund. Men jeg træner både på et C-hold og et B-hold, for at komme afsted 2 gange i ugen.
Jeg har valgt at lade Idun sterilisere fredag den 6/2-15. Jeg skal ikke have hvalpe, og så slipper vi for de problemer der normalt er med hun hunde smiley.
Håber alle har det godt, og er kommet igang med at træne/lege med hundene.
/JørgenIsis tränar sök på årets sista dag

Hvalpeliv Posted on Wed, December 31, 2014 23:58:36

Sökträningen går fantastiskt bra, det är verkligen Isis grej. Hon kommer bli sökhund när hon blir stor!
Redan vid andra släppet i dag gick hon rakt på figuranten.

Gott nytt tränings-År!

Hälsningar
En mycket stolt matte smileyRaka vägen mot figuranten!Tillykke med 1 år

Hvalpeliv Posted on Mon, December 29, 2014 16:11:13

Kære Alle I fantastiske I-hvalpe og ejere smileyJeg håber I har en vidunderlig fødselsdag, har haft en rigtig god jul og klarer nytår med fyrværkeri i stiv pote..
Iris fejrer hendes fødselsdag ved, sammen med bedstemor Grace, at eftersøge en schæfertæve der juleaftens morgen løb bort fra pensionen hvor hun var på juleferie. Hun sprang karabinhagen i linen, da hun satte efter en kat….og væk var hun smileyAllerede 2. juledag havde vi fulgt hendes IDfært hele vejen til området hvor hun bor, og der leder vi stadig efter hende. Dette indlæg bliver derfor kort, og jeg får heller ikke svaret på jeres mails og sms’er, før vi har fundet hende smiley
Iris er stadig et lille myr’ – 29 kg og 63-64 cm høj smiley hun er fantastisk at arbejde med og har et vidunderligt sind smiley Som de andre udstillede hvalpe, har hun klaret sig rigtig god, hun har ‘scoret’ 2 juniorcertifikater, 2 almindelige certifikater, er blevet bedste hvalp, bedste junior, bedste tæve, bedst i racen og bedst i modsatte køn – og har lavet fine Best in show placeringer som både hvalp og junior, endda også som bedst i modsatte køn BIS 2, i konkurrence med de voksne tæver smiley
I november var vi på visit hos pappa D’aran sammen med moster Flora, der nu har ‘bobler’ i maven og forventer at blive mor ca. 19. januar…..så I bliver både fætter/kusiner og halvsøskende snart.
Kærligt puss til jer alle fra søster Iris, moster Flora og alle vi andre i FogsmindeDen stora 1 års dagen!

Hvalpeliv Posted on Mon, December 29, 2014 14:42:19

Grattis till alla syskon från Isis!

Isis sitter och längtar efter varmare väder så hon kan gå ut utan att frysa om tassarna, det har varit -16 grader i flera dagar nu och vi är less på det!Next »